بررسی میزان رعایت اخلاق حرفه‌ای پرستاران شاغل در مرکز آموزشی ـ درمانی الزهرا (س) اصفهان از دیدگاه بیماران - تقی‌آبادی, مینا; موسوی, سیده‌زهرا; بابایی, سپیده; بهارلویی, ام لیلا; تاجیک, محمد; شهریاری, محسن (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2019)
زمینه و هدف: با توجه به این‌که اخلاق حرفه‌ای بخش مهمی از فرایند درمان بیمار را تشکیل می‌دهد، عدم توجه کافی به اصول صحیح به ‌کارگیری آن می‌تواند منجر به بروز مشکلات عدیده‌ای همچون درمان نادرست، ناموفق و بروز معضلات قانونی گردد. از آنجا که رعایت اخلاق حرفه‌ای پرستاران از دیدگاه بیماران می‌تواند نکات مبهم و خطاهای شایع آن را آشکار نماید، مطالعه حاضر با هدف بررسی رعایت اخلاق حرفه‌ای پرستاران از دیدگاه بیماران بستری در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انجام شد. مواد و روش‌ها: این یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی است که در سال 1392 بر روی 244 نفر از بیماران در حال ترخیص از بخش‌های مختلف بیمارستان مذکور که به شیوه تصادفی انتخاب‌ شده بودند، انجام شد. جهت سنجش رعایت اخلاق حرفه‌ای توسط پرستاران، از پرسشنامه خودساخته استفاده گردید. یافته‌ها: میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 7/1±45/25 سال بود. 50/4 درصد بیماران زن و 49/6 درصد مرد بودند. میانگین نمره رعایت اخلاق حرفه‌ای توسط پرستاران از دیدگاه بیماران 17/9±95/6 با دامنه 125-44 بود و بر اساس آن رعایت اخلاق حرفه‌ای در 45/5 درصد عالی و در 39/3 درصد مطلوب و در 15/2 درصد در حد متوسط ارزیابی شد. ملاحظات اخلاقی: درباره اهداف پژوهش و رعایت محرمانگی اطلاعات به شرکت‌کنندگان توضیح داده شده و رضایت آگاهانه کتبی جهت شرکت در مطالعه از آنان اخذ گردید.