اخلاق در زیست فناوری - کی.سی.ای جلال; جاسویر ایرواندی (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
جدیدترین فناوریهای زیست فناوری وجودشان را مدیون کشف ترکیب ساختاری DNA و ترکیبات ژنتیکی موجودات زنده هستند در هر حال، زیست فناوری علم جدیدی نیست و در حقیقت بسیاری از نظریات ، تجربیات قدیمی را از طریق روشهای جدید ارائه می کند. هزاران سال است که انسانها، موجودات زنده را در بسیاری از آزمایشات خود مورد بهره برداری قرار می دهند. بنابراین از روشهای علم زیست فناوری این است که دو دسته از فعالیتها را مد نظر قرار دهیم: آنها که سنتی و شبه سنتی هستند و آنها که تقریبا جدید هستند. مطالعه موارد اخلاقی و اجتماعی این بخش ها، این نکته را آشکار می کند که، بسیاری از سؤالات دراین زمینه بی پاسخ مانده اند که این امر کاربرد عمومی این علوم را می طلبد. دستکاری های ژنتیکی بخصوص لقاح مصنوعی، پیشرفت شگرفی در فناوری و علوم به همراه داشته است. با اینحال جوامع پیشرفته و علمی ملزم به روشن سازی این مسئله هستند که هرگونه ایجاد نطفه، لقاح مصنوعی، امروزه امری غیرمسئولانه وغیرحرفهای است. نتیجه صحیح دستکاری های ژنتیکی به میزان بالایی به شرایط محیطی بستگی دارد. دستکاری های ژنتیکی موجودات مختلفی را شامل میشود که از طرق مختلف وارد میشوند. این امر بدین معناست که، مواد غذایی تراریخته و سلامت آنها باید بطور مستقل و برحسب شرایط ارزیابی شوند، به همین خاطر این امکان وجود ندارد که حکمی کلی در مورد سلامت تمامیمحصولات تراریخته، صادر شود .