مقدمه ای بر تاریخ پزشکی اسلام و ایران - ولایتی علی اکبر (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
گندی شاپور نقشی مهم در تاریخ طب ایران داشته است. تا پيش از ظهور اسلام، اعراب اطلاعات بسياري از علوم تجربي و طب در اختيار نداشته و بيشتر معلومات آنان جز شرح هايي از تأليفات ارسطو نبود. در دوران اوليه ظهور اسلام، مسلمين در ميان علوم طبيعي به علم طب بيش از ديگر علوم اهميت مي دادند و به همين مناسبت هنگامي كه مسلمين بر بخشهاي غربي آسيا و شمال افريقا تسلط يافتند، مراكز علمي ايران و روم را به همان شكل دست نخورده نگاه داشتند و متعاقبا گندي شاپور به مركز علمي حکومت اسلامي تبدیل گشت. در دوران حکومت اسلامی کتابهای بسیاری از این مرکز منتشر گردید که حاصل تفکرات اندیشمندان مسلمان ایرانی بود. این کتب چنان دارای اهمیت گردید که بعدها بارها در اروپا به چاپ رسید. انتشار این کتب در اروپا بر علم پزشکی و تمدن مغرب زمین تاثیر شگرفی گذاشت.