پرستار متعهد: این بیمار اشتباه است - شالی محبوبه; جولایی سودابه; هوشمند عباس; حقانی حمید (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
زمینه و هدف: شناسایی درست هویت بیمار یک گام کلیدی در انجام روش‌های درمانی ایمن به شمار آمده و تعهد حرفه‌ای پرستاران تأثیر مهمی در ارتقای مراقبت ایمن از بیمار دارد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر تعهد حرفه‌ای پرستاران در وقوع خطا، در شناسایی هویت بیمار صورت گرفته است. روش: در این مطالعه مقطعی ـ همبستگی، 300 پرستار به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از سه پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه تعهد حرفه‌ای پرستار و پرسشنامه خطا در شناسایی هویت بیمار استفاده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون پیرسون تحلیل شد. یافته‌ها: دامنه سنی پرستاران 50-22 سال و اکثریت زن (86/7 درصد) و 64‌% متأهل بودند. میانگین وقوع خطا در شناسایی هویت بیمار در 3 ماهه اخیر توسط هر پرستار 9 (پایین) و میانگین نمره تعهد حرفه‌ای 86 (متعهد) به دست آمد. ارتباط آماری معناداری بین میانگین وقوع خطا در شناسایی هویت بیمار و تعهد حرفه‌ای پرستاران دیده شد (0/049>p). بحث و نتیجه‌گیری: مشاهده بروز خطا در پرستاران متعهد، بیانگر اجتناب‌ناپذیری آن در سیستم درمانی است. بنابراین اتخاذ راهکارهایی برای گزارش خطا و کمک‌گرفتن از سایر اعضای تیم مراقبت در پیشگیری و کاهش بروز خطا می‌تواند تأثیرگذار باشد.