ديدگاه بيماران مبتلا به سرطان درباره شيوه‌هاي انتقال اخبار ناگوار - کریمی راهجردی اشرف; نصیری بهاره; شمشیری احمدرضا; آقانوه‌سی مرجان; اسدی طاری محمدحسن (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2015)
مقدمه: انتقال اخبار ناگوار، يک بخش اجتناب‌ناپذير حرفه پزشکی است. ديدگاه‌هاي متفاوتي در مورد حقيقت‌گويي و انتقال خبر بد به بيمار در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف وجود دارد. هدف کلی این پژوهش شناخت دیدگاه بیماران در مورد شیوه‌های انتقال اخبار ناگوار به مبتلایان به بیماری سرطان می‌باشد. روش: اين مطالعه از نوع توصيفي ـ مقطعي است که بر روی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های شهدای تجریش و طالقانی در سال 1393 انجام شده است. برای جمع‌آوری داده‌های پژوهش از پرسشنامه پژوهشگر ساخته و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری 20 SPSS و آزمون‌های رگرسیون و فیشر استفاده شده است. یافته‌ها: در این مطالعه دیدگاه‌های 160 بیمار بررسی شد. (37/5 درصد مرد و 62/5 درصد زن، 18 تا 77 سال) نتایج این مطالعه نشان داد که 57/5 درصد از بیماران موافق با شیوه اطلاع‌رسانی تاریخی (انتقال خبر همراه با مقدمه‌چینی)، 78/8 درصد بیماران موافق شاخص منبع مستقیم (انتقال خبر توسط پزشک) و 94/4 درصد موافق شاخص اطلاع‌رسانی به صورت غیر رسمی (ارتباط دوستانه پزشک با بیمار) بودند. 18/1 درصد از بیماران با در جریان قرارگرفتن همراهان‌شان مخالف بودند. بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از آن است که بهتر است، شیوه انتقال اخبار ناگوار بیماری سرطان همراه با یک مقدمه‌چینی یا در اصطلاح علمی، به سبک تاریخی باشد و به صورت مستقیم توسط پزشک، به خود بیمار انتقال یابد.