ارتباط بین سلامت روان و رعایت اخلاق حرفه‌ای در کارکنان پرستاری - امین بیدختی علی اکبر; مردانی ابراهیم (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2015)
مقدمه: اختلالات سلامت روان قادرند مشکلات روانی اجتماعی زیادی برای پرستاران ایجاد نمایند. همچنین رعایت اخلاق حرفه‌ای، ویژگی ذاتی در حرفه پرستاری است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سلامت روان و رعایت اخلاق حرفه‌ای در کارکنان پرستاری انجام شده است. روش: در این مطالعه توصیفی و همبستگی، نمونه‌ها شامل 195 نفر از کارکنان پرستاری در دو بیمارستان دولتی در شهر اهواز بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. این بیمارستان‌ها به شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. داده‌ها با استفاده از ابزارهای مشخصات جمعیت‌شناختی، اخلاق حرفه‌ای و سلامت روان (90SCL-) گردآوری شدند. سپس با بهره‌گیری از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردیدند. یافته‌ها: میزان رعایت اخلاق حرفه‌ای به ترتیب در 64/1 درصد (125 نفر) در حد نسبتا مطلوب، 21/5 درصد (42 نفر) در حد نامطلوب و 14/4 درصد (28 نفر) در حد مطلوب قرار داشت. دیگر یافته‌ها نشان داد بین اضطراب (0/321-=r)، افسردگی (0/338-=r) و شکایات جسمی (0/292-=r) از حیطه‌های سلامت روان با رعایت اخلاق حرفه‌ای در کارکنان پرستاری ارتباط آماری منفی و معنادار وجود داشت (0/05<P). نتیجه‌گیری: از آنجا که بین اخلاق حرفه‌ای با برخی از حیطه‌های سلامت روان در کارکنان پرستاری ارتباط معنادار وجود داشته است، مدیران پرستاری باید به مفهوم اخلاق حرفه‌ای که از سلامت روان پرستاران اثر می‌پذیرد، توجه نمایند.