نقش میانجی انعطاف‌پذیری شناختی در رابطه بین ارزش‌های حرفه‌ای و حساسیت اخلاقی پرستاران در دوران اپیدمی کرونا - ناظم مریم; رضاپور میرصالح یاسر; آریانپور حمیدرضا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2022)
زمینه و هدف: پرستاران بعنوان عضوی از اعضای تیم درمان در مراکز بهداشتی و درمانی، با تصمیم‌گیری‌ها، مسائل و مشکلات اخلاقی چالشبرانگیزی مواجه میباشند. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی انعطاف‌پذیری شناختی در رابطه بین ارزش‌های شغلی و حساسیت اخلاقی در بین پرستاران در دوران اپیدمی کرونا انجام شد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد بین متغیرهای ارزشهای شغلی و حساسیت اخلاقی، ارزش‌های شغلی و انعطاف‌پذیری شناختی رابطه مثبت و معنیدار وجود دارد (001/0 > P). همچنین نقش میانجی انعطافپذیری شناختی در ارتباط بین ارزشهای شغلی و حساسیت اخلاقی در بین پرستاران در دوران اپیدمی کرونا را تأیید کرد (01/0 > P). ملاحظات اخلاقی: در این پژوهش موازین مرتبط با اصول اخلاقی همچون محرمانه بودن، رضایت شخصی و آزاد بودن شرکتکنندگان در همکاری و یا عدم همکاری در روند پژوهش، رعایت گردید. نتیجه‌گیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر توصیه میشود به منظور افزایش ارزشهای شغلی، راهبردهایی مناسب در جهت توجه به اصول و موازین مرتبط با این متغیر از جمله حمایتهای اجتماعی، عاطفی و اقتصادی خصوصاً در بخش پرستاری صورت گرفته تا با تحت تأثیر قرار دادن انعطافپذیری شناختی آنان، حساسیت اخلاقی نیز در آنان تقویت شود.