عوامل مؤثر در انتخاب روش زایمان در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان‌های شهر تهران - محمدی تبار شفیقه; رهنما پروين; حيدري معصومه; كياني آزيتا; محمدی خدیجه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
برای بسیاری از زنان تصمیم گیری در مورد انتخاب روش زایمان کار ساده‌ای نیست و این تصمیم‌گیری تحت تأثیر عوامل بسیاری واقع می شود .مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی با هدف بررسی منابع دریافت اطلاعات به منظور انتخاب روش زایمان در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان‌های شهر تهران انجام شد. افراد مورد مطالعه 1000 خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان‌های شهرتهران به منظور انجام زایمان بودند. جمع‌آوری اطلاعات از طريق مصاحبه و پرسشنامه انجام گرفت. نتايج مطالعه بيانگر آن بود كه زنان باردار در4/1درصد اطلاعات خود را در ارتباط با روش زایمان از طریق راديو و تلويزيون، 14/7 درصد از كتاب، 42/3 درصد از اطرافيان و 13/3 درصد از پرسنل بهداشتی به دست آورده بودند. همچنين بین شغل (0/001=p)، میزان تحصیلات (0/001=p)، سن مادر (0/001=p)، نوع بیمارستان (0/001=p)، ترس از زایمان طبیعی (0/032=p)روش زایمان (0/001=p) با منبع کسب اطلاعات ارتباط معنی دار آماری وجود دارد. با توجه به وجود ارتباط بين عوامل متفاوت با منابع اطلاعاتي به نظر مي‌رسد ارائه اطلاعات صحيح، از طريق پرسنل بهداشتي مي‌تواند نقش مهمي را در ارتقاء دانش و نگرش مادران در زمینه مذکور داشته باشد.