مقایسه رضایتمندی مراجعین از رعایت منشور حقوق بیماران در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی منتخب شهر تهران - فارسی نژاد محمدرضا; بزمی شبنم; تیموری بهفر; رسانه سمیرا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
حقوق يک بيمار عبارت است از وظايفي که تيم پزشکي در قبال او دارند و به مجموع امتياز و توانايي‌‌ها يا مجوزهاي خاص گفته مي‌شود كه قانون به بيمار اعطا كرده است. در پژوهش حاضر، میزان آگاهي بيماران و رضايت آن‌ها را نسبت به رعايت منشور حقوق بيمار در چند بیمارستان خصوصی و دولتی شهر تهران مورد بررسی قرار دادیم. جامعه آماري پژوهش شامل 600 نفر از بیماران مراجعه‌كننده به بیمارستان‌های منتخب شهر تهران و ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود. بین «میزان آگاهی» بیماران مراکز درمانی دولتی و خصوصی از مفاد منشور تفاوت معنی‌داري وجود نداشت. ولی در «اجرای مفاد» از نظر دریافت مطلوب خدمات سلامت و احترام به حریم خصوصی بیمار و رعایت اصل رازداری در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی تفاوت آماری معنی‌داري وجود داشت. تا زمانی ‌كه بيماران از حقوق و تعهدات متقابل خود مطلع نباشند، خواستار رعايت آن نيز نخواهند بود يا اين‌كه اعتراض خود را به نحو نادرستي ابراز مي‌كنند. در مصاحبه با بیماران، اکثراً وجود گروه‌های مختلف آموزشی مثل دانشجو، اینترنت و... را علتی برای عدم دریافت خدمات سلامتی مطلوب و رعایت رازداری می‌دانند. برای رفع این مشکل، لازم است تیم درمانی به بیمار معرفی شوند.