سلامت باروری از منظر اخلاق و حقوق - فرج‌خدا تهمینه; لطیف‌نژاد رودسری رباب; عباسی محمود (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
مفهوم سلامت باروری به عنوان جزء اصلی سلامت جامعه توسط همه کشورهای منطقه مدیترانه شرقی از جمله ایران مورد پذیرش قرار گرفته است. مباحث حقوقی و اخلاقی سلامت باروری در ایران از جنبه‌های متعددی حائز اهمیت مي‌باشد. طراحی برنامه‌ها و روش‌های جدید مراقبتی و درمانی در حیطه سلامت باروری انتخاب‌های جدیدی را برای زنان واقع در سنین باروری اعم از روش‌های جدید غربالگری و تشخیص و درمان را به ارمغان آورده است و از طرفی دیگر این پیشرفت فناوري مباحث اخلاقی متعددی را برای ارائه‌كنندگان خدمات سلامت باروری، زنان و جامعه برای تطابق با آن مطرح نموده است. یک مطالعه مروری با هدف بررسی سلامت باروری از منظر اخلاق و حقوق انجام گردید که طی آن با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی SID، IRAN DOC، PUBMED، CINAHL و MEDSCAPEاز سال 1990 تا 2012 با استفاده از کلید واژگان Reproductive Health، Ethics ،Law تعداد 40 مقاله مرور شدند. به نظر مي‌رسد در ایران علی رغم وجود پیشینه ارزشمند تاریخی و اسلامی در زمینه حقوق و اخلاق پزشکی به تلاش بیشتری در این خصوص نیاز هست. توجه بیشتر به اين مباحث در ارائه خدمات سلامت باروری مي‌تواند سبب ارتقاي کیفیت خدمات شده و علاوه بر تأمین رضایتمندی مددجو و رعایت حقوق مصوب آنان به ارائه‌كنندگان خدمات نیز کمک کند تا در یک چهارچوب اخلاقی و قانونی نظام‌مند خدمات خود را ارائه نمایند.