شناختي از مفهوم ثُمَّ أَنشَأنَاهُ خَلقاً ءَاخَرَ و ارتباط آن با مراحل رشد جنين ازنظر پزشكي - جهانيان منيره; فرهودي محمود (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2009)
بحث در مورد مرحله ﴿ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقاً ءَاخَرَ﴾ سوره مباركه مؤمنون، ﴿نَفَخَ فِيهِ مِن رُوحِهِ﴾ سوره مباركه سجده مي‌باشد، كه در چه مرحله از رشد جنين، روي مي‌دهد و اصطلاحاً به عنوان «ولوج روح» نيز مشهور شده است. مرحله انشاء يا برقرار شدن «ولوج روح» براي اكثريت پزشكان متخصص زنان و نيز داخلي و ساير همكاران محترم به درستي شناخته شده نيست. با بررسي و دقت در آيات مربوطه از سوره‌هاي مباركه (مؤمنون و سجده) مي‌توان اين گونه استنباط كرد كه پس از ﴿انشاناه خلقا آخر﴾ كه جنين شكل كاملي پيدا مي‌كند ﴿ثم سواه ونفخ فيه من روحه﴾ دميدن (روحي از خداوند) در او انجام مي‌شود. و چنين به نظر مي‌رسد كه زمان چهار ماه يا شانزده هفته بعنوان زمان «انشاناه خلقاً آخر» «و نفخ فيه من روحه» كه اصطلاحاً به (ولوج روح) مشهور شده است، زمان مناسبي باشد و از نظر پزشكي قانوني نيز رسيدگي و كامل شدن جنين بعد از تشكيل استخوان پاشنه پا، هفته شانزده تا بیست حاملگي مي‌باشد.