حفظ حريم خصوصي بيماران، پيش‌نياز توسعه‌ی سلامت الكترونيك - ÙÙ‚ÙŠÙ‡ÙŠ مهدي; معمارزاده طهران غلامرضا; رفوگر آستانه حسين (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2010)
رشد، گسترش و افزايش سرعت و همه‌گيري شبکه‌هاي مقياس وسيع در سال‌هاي اخير موجب تحولي عظيم در جنبه‌هاي مختلف زندگي بشري شده است و تأثير اين فناوري بر علوم، فنون و كسب‌وكار، موجب ظهور حيطه‌هاي جديدي همچون دولت الكترونيك، آموزش الكترونيك و سلامت الكترونيك شده است. سلامت الكترونيك با ايجاد پرونده‌ی الكترونيك سلامت، اطلاعات بهداشت و درمان را تجميع و يكپارچه مي‌كند كه تجميع اين اطلاعات براي ذي‌نفعان گوناگون، مشروط بر حفظ حريم خصوصي بيماران و رعايت محرمانگي، بسيار سودمند است. در كشورهاي پيشرفته، دولت‌ها با اتخاذ سياست‌ها و انجام اقدامات مناسب، ملزومات توسعه سلامت الكترونيكي را فراهم آورده‌اند. در اين مقاله سعي شده‌ است كه با مروري بر چگونگي تأمين حفظ حريم خصوصي در كشورهاي منتخب جهان و بررسي وضعيت فعلي كشور به راهكاري براي تأمين حفظ حريم خصوصي داده‌هاي الكترونيك حوزه سلامت كشور دست يافت.