چالش‌های اخلاقی تعیین جنسیت به‌دلایل غیر پزشکی به روش تشخیص ژنتیکی پیش از کاشت جنین - نوری زاده رقیه; هادی نیاز; هنید علی اکبر (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2010)
تعیین جنسیت به‌دلایل غیرپزشکی، سؤالات پیچیده‌ای درباره‌ی با تبعیض جنسی، پندارهای کلیشه‌ای در مورد هویت جنسی، آزادی تولید مثل، تخصیص منابع پزشکی و رعایت ملاحظات اخلاقی مربوط به ابتدایی‌ترین مراحل زندگی انسان بسته به روش به‌کار گرفته شده را مطرح می‌سازد. تعیین جنسیت به‌دلایل غیرپزشکی در فرزند اول، به‌وضوح نشانه‌ای از تبعیض جنسی است اما ارزیابی اخلاقی آن از فرزند دوم، جهت ایجاد تنوع جنسی در خانواده، در صورت عدم ترجیح جنسی نامتناسب در جامعه، متفاوت می‌باشد. در این‌صورت خطرات مطرح شده برای تضعیف موقعیت اجتماعی زنان و نیز نسبت جنسی نامتعادل به‌طور مشهودی کاهش می‌یابد لذا تعیین جنسیت به‌دلایل غیرپزشکی از طریق تشخیص ژنتیکی پیش از کاشت جنین، در جوامعی که ترجیح نامتناسب جنسیتی مطرح نیست با رعایت ملاحظاتی، بلامانع به‌نظر می‌رسد.