بررسی ميزان آگاهی بیماران نسبت به منشور حقوق بیمار در بيمارستان شهيد صدوقي يزد در سال 1389 - بکایی مهشید; انجذاب بهناز; فتوحی زهره; سروری مهناز; فرج‌خدا تهمینه; عباسی محمود (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2012)
منشور حقوق بیمار برای این تدوین شده است که از یک طرف بیماران با حقوق خود آشنا شوند و از سوی دیگر اصولاً این منشور توسط بیمارستان‌ها رعایت گردد. در کشور ما به رغم تصویب منشور حقوق بیماران توسط وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی در سال 1381 ش.، هنوز به درستی شناخته و پذیرفته نشده است. این مطالعه توصیفی و به روش مقطعی صورت گرفته است. در این مطالعه150 نفر از بیماران که طول مدت بستری آن‌ها بیش از 24 ساعت بوده و در بخش‌های زنان و زایمان، داخلی I، داخلی II، جراحی و سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری بودند به روش نمونه‌گیری تصادفی آسان انتخاب گردیدند. بیشترین میزان آگاهی از بند 1 که مربوط به درمان به موقع و یا احترام بدون توجه به عوامل نژادی، فرهنگی و مذهبی بوده و کمترین میزان آگاهی مربوط به بند 9 یعنی آگاهی بیمار از نوع فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی بوده است. لذا پژوهشگران با توجه به نتايج اين پژوهش و مطالعات ديگر در اين زمينه پيشنهاداتي را براي افزايش آگاهي بيماران ازحقوق خود ارائه می‌دهند كه شامل: ارائه منشور حقوق بيمار به بيمار هنگام پذيرش در بيمارستان و توضيح مفاد آن توسط كاركنان بيمارستاني، اجراي برنامه‌هاي آموزشي (پمفلت، بروشور، پوستر و...) براي بيماران در زمينه حقوق بيمار می‌باشد.