نقش اخلاق حرفه‌ای در پیامدهای فردی و سازمانی - زبانی شادباد محمدعلی; حسنی محمد; قاسم‌زاده علیشاهی ابوالفضل (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2017)
زمینه و هدف: رعایت استانداردهای اخلاق حرفه‌ای از سوی کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌تواند در کیفیت فرایند و برونداد سیستم دانشگاهی مؤثر واقع شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر اخلاق حرفه‌ای بر پیامدهای فردی و سازمانی انجام شده است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی و مبتنی بر مدل‌یابی معادلات ساختاری است که بر روی 290 نفر از کارکنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز در سال تحصیلی 95-94 انجام شده است. نمونه‌گیری به روش تصادفی طبقه‌ای نسبی انجام و برای جمع‌آوری اطلاعات از چهار پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه‌ای، درگیری شغلی، ترک خدمت و تلاش افزاینده استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های تحلیل عاملی تأییدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. ملاحظات اخلاقی: رضایت شفاهی مشارکت‌کنندگان اخذ و درباره محرمانگی اطلاعات به شرکت‌کنندگان اطمینان خاطر داده شد. یافته‌ها: نتایج مدل‌یابی معادلات ساختاری نشان داد که بین اخلاق حرفه‌ای با درگیری شغلی و تلاش افزاینده (p<0/01 ،r=0/17 ،r=0/25) رابطه علی مثبت وجود دارد. همچنین بین اخلاق حرفه‌ای با ترک خدمت (0/32-=r) رابطه علی منفی مشاهده شد. بین درگیری شغلی و تلاش افزاینده (0/28=r) رابطه علی مثبت و نیز بین درگیری شغلی و تلاش افزاینده با ترک خدمت (r=0/27 ،r=0/32) رابطه علی منفی وجود داشت. نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از آن است که توجه به اخلاق حرفه‌ای و ارتقای آن در بین کارکنان سازمان، باعث تعلق شغلی و درگیرشدن آنان با شغلشان و نیز تلاش افزاینده آنان می‌شود.