ابعاد مختلف سقط جنین و سیاست‌های مرتبط با آن در جهان - فتح‌نژاد کاظمی آزیتا; شریفی نسیبه; خزائیان سمیه; رمضان‌خانی علی (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2017)
زمینه و هدف: یكی از چالش‌های سلامت باروری زنان سقط‌های غیر ایمن، ناشی از حاملگی‌های ناخواسته است. هدف از این مطالعه بررسی ابعاد مختلف سقط جنین و سیاست‌های سلامت مرتبط با آن در جهان است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری، جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed ، Google Shcolar ،Iranmedex ، SID و سایت سازمان جهانی بهداشت با واژگان کلیدی «Abortion» ، «Policy» یا «Politic» در بازه زمانی 2010 تا 2015 انجام گرفت. پس از بررسی اولیه، مطالعه خلاصه مقالات و حذف مقالات تکراری و غیر مرتبط، در مجموع 20 مقاله فارسی و 38 مقاله انگلیسی دارای متن کامل وارد مطالعه و تحلیل شدند. ملاحظات اخلاقی: صداقت و امانت‌داری در تحلیل متون، گزارش نتایج و استناددهی رعایت گردید. یافته‌ها: سقط جنین در ادیان مختلف به جز در موارد خاص منع شده است، اما تحولات اجتماعی و مشارکت زنان در عرصه اجتماعی ـ اقتصادی منجر به ناسازگاری جنبه‌های نظری و عملی شده و زنان بدون توجه به قوانین، اقدام به سقط می‌کنند. زمینه‌های قانونی سقط شامل تهدید حیات مادر، تجاوز جنسی و اختلالات جنینی بوده است، اما موانعی مانند نداشتن اطلاعات، مجوز شخص ثالث، حذف پوشش بیمه‌ای، عدم دسترسی به ارائه‌دهندگان خدمات و یا اعتقادات آن‌ها، دسترسی به سقط ایمن را محدود می‌سازد. علی‌رغم اتخاذ سیاست‌های محدودکننده، تحولات رخ‌داده در سراسر جهان سبب گردیده است که درخواست برای سقط و میزان عوارض و مرگ مادری مرتبط با آن در قاره‌ها و کشورهای مختلف افزایش یابد. نتیجه‌گیری: با توجه به تحولات اجتماعی، سیاستگذاری‌ها می‌بایست مبتنی بر فهم عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت باشد. ایجاد تسهیلات انجام مشاوره‌ای و زمینه‌های مناسب برای سقط قانونی، و دسترسی اقشار آسیب‌پذیر به خدمات سلامت باروری توصیه می‌گردد.