تعهد سازمانی و ابعاد آن در پرستاران شاغل در بیمارستان‌های شهرستان اراک - خسروانی محبوبه; خسروانی محمد; رفیعی فاطمه; محسن‌پور محدثه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2017)
زمینه و هدف: نیروی انسانی متعهد و وفادار به اهداف و ارزش‌های سازمان نه تنها عامل برتری یک سازمان، بلکه مزیتی برای رقابت پایداری برای بسیاری از سازمان‌ها تلقی می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان تعهد سازمانی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های شهرستان اراک در سال 1395 انجام شده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی ـ مقطعی،176 پرستار به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی Allen and Myer استفاده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار آماری SPSS 16 و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ملاحظات اخلاقی: رضایت شفاهی شرکت‌کنندگان برای شرکت در پژوهش کسب ‌شده و درباره بی‌نامی پرسشنامه‌ها و محرمانگی اطلاعات به آنان اطمینان خاطر داده شد. یافته‌ها: از کل واحدهای مورد مطالعه،2/3 درصد از شرکت‌کنندگان نمره تعهد خیلی پایین،25/6 درصد نمره تعهد پایین، 68/1 درصد نمره تعهد بالا و 4‌% نمره تعهد خیلی بالا را کسب کردند. میانگین نمره کلی تعهد سازمانی برابر 77/77 محاسبه گردیده و در بین ابعاد تعهد سازمانی، تعهد عاطفی از میانگین بالاتری برخوردار بود (26/77±6/30) و میانگین تعهد مستمر (25/0±2/79) و هنجاری (25/19±4/51) در سطح متوسط قرار داشت. همچنین بین تعهد سازمانی با سابقه خدمت و نوع استخدام رابطه مثبت معنی‌داری وجود داشت (p<0/05). نتیجه‌گیری: با توجه به سطح متوسط به بالای تعهد سازمانی پرستاران مورد مطالعه، ضروری است عوامل بازدارنده تعهد سازمانی پرستاران تا سطح عالی، شناخته شده و راهکارهای تقویت و ارتقای تعهد سازمانی آنان توسط مدیران ارشد اتخاذ گردد.