بررسی برخی از اثرات حسادت ورزی بر سلامت روان از دیدگاه اسلام و روان‌شناسی: مطالعه‌ی توصیفی-کتابخانه‌یی - ذوالفقاری, شهاب الدین; نجاریان, زکیه; نجاریان, بتول (پژوهش در دین و سلامت, 2016)
سابقه و اهداف: دین اسلام برای سلامت در همه‌ی ابعاد آن اعم از زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی ارزش قائل است؛ تا جاییکه انسان مؤمن را شخصی دارای رفتار سلیم معرفی مینماید و ریشهی اغلب رفتارهای غیراخلاقی را انحراف از سلامت ذکر می‌کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اجمالی برخی از آثار حسادت ورزی بر سلامت روان از دیدگاه اسلام و روانشناسی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به روش توصیفی-کتابخانه‌یی انجام شده، از کتاب‌هایی در حوزهی علوم دینی، روان‌شناسی اسلامی و سلامت‌روان و همچنین از مقالاتی در حوزه‌ی دین و روانشناسی با تأکید بر موضوع حسادت استفاده شده است. یافته‌ها: این مطالعه همسو با دیگر یافته‌های پژوهشی نشان داده است که حسد و حسادتورزی از جمله رفتارهایی است که ریشه در تجربه‌های نامناسب دوران کودکی و یادگیری ناقص رفتار اخلاقی(وجدان) دارد. این مطالعه همچنین همسو با مطالعه‌های پیشین، نشان داد که ریشه‌های حسادت را می‌توان در زمینه‌های خانوادگی جستجو کرد؛ زمینه‌هایی مانند تبعیض در خانواده، نبود امنیت، بی‌توجهی به سبک‌های درست فرزندپروری، ایجاد حسّ خودکمبینی در فرزندان، بی‌توجهی به استعدادهای فردی و پرورش آن و رشد ضعیف عزت نفس. نتیجه‌گیری: برای کاهش اثرهای متعدد فردی، خانوادگی و اجتماعیِ این رفتار می‌توان به برنامه‌های پیشگیرانه و آموزشی در خانواده و آموزش و پرورش اقدام کرد.