راه های مقابله با روان پریشی از نگاه قرآن و روایات - خاکپور, حسین; رواق, مرضیه; سالاری, اسلام; قربان زاده, عباس (پژوهش در دین و سلامت, 2015)
روان‌پریشی یکی از بیماری‌های روانی است که موجب پدید آمدن اختلال‌های شخصیتی افراد می‌شود و مختص به سنّ خاصی نیست، بلکه در هر سنی امکان نمود دارد و به شکل‌های مختلف بروز می‌کند. با توجه به اهمیت سلامت روان در تعادل شخصیتی افراد، این مقوله در اسلام بسیار مورد توجه قرار گرفته، به نحوی که اعمال عبادی به گونه‌یی برنامه‌ریزی شده که در سلامت روان بیش‌ترین نقش را ایفا می‌کند. هدف از نوشته‌ی حاضر، نشان دادن راهکارهای عملی و کاربردی برای درمان روان‌پریشی، با استفاده از منابع دینی است که به روش توصیفی- تحلیلی و با رویکرد قرآنی- روایی، ضمن بيان اين كه در منابع اسلامی عامل‌های درونی همچون اضطراب، بی‌هویتی و ...، در كنار عامل‌های بیرونی مانند فقر و اختلاف‌های خانوادگی، سبب بروز این عارضه دانسته شده‌اند، نتيجه مي‌گيرد كه: متن‌های دینی، درمان این معضل را در چهار جنبه نشان داده است: الف)بینشی: از طریق توحیددرمانی، معاددرمانی و انسان‌شناختی؛ ب)مَنِشی: با توکل‌درمانی، توبه‌درمانی و تقوادرمانی؛ ج)انگیزشی: تسلط بر انگیزه‌ها و هیجان‌ها د)کنشی: از راه عبادت‌درمانی، ورزش‌درمانی، کاردرمانی و تفریح‌درمانی. واژگان کلیدی:روان‌پریشی، قرآن، سلامت معنوی