نقش بهزیستی معنوی و سواد سلامت در کیفیت زندگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - اصلانی, فرشید; اصلانی, فرزانه (پژوهش در دین و سلامت, 2023)
سابقه و هدف: كيفيت زندگي شغلي نقش مهمی در رفتار و مهارت کارکنان دارد و بر واکنشهای آنان تأثیرگذار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش بهزیستی معنوی و سواد سلامت در کیفیت زندگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. روش کار: این پژوهش از نظر هدف کاربردي و روش آن توصيفي و از نوع همبستگي است. جامعۀ آماري پژوهش کارکنان دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود که در زمان تحقیق تعداد 150 نفر بودند. شیوۀ نمونهگیری در این پژوهش به‌صورت تصادفی ساده و حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسي و مورگان 108 نفر تخمین زده شد. 120 پرسش‌نامه در میان جامعۀ آماری توزیع شد که از این تعداد 108 پرسش‌نامه تکمیل گردید. ابزار اندازهگیری پرسش‌نامه‌های استاندارد بهزیستی معنوی پالوتزين و اليسون، سواد سلامت منتظری و همکاران و کیفیت زندگی کارکنان مدل والتون بود. به‌منظور بررسی فرضیات از معادلات ساختاری استفاده شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که بهزیستی معنوی با ضریب مسیر 171/0 و سواد سلامت با ضریب مسیر 84/0 بر کیفیت زندگی کارکنان تأثیر معنیداری داشت. نتیجه‌گیری: مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های مرتبط با بهداشت و درمان در دوران سخت کرونا باید بکوشند تا با ارتقای سواد سلامت در کارکنان و جامعه، محیطی توأم با آرامش و به‌زیست برای منابع انسانی خود فراهم نمایند.