مقایسه‌ی شاخص‌های سلامت عمومی زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ شهر کرمانشاه - زرافشانی محمدکیان; رضایی آذرمیدخت; زرافشانی غزل (پژوهش در دین و سلامت, 2017)
سابقه و هدف: سلامت عمومی انسان‌ها همواره از موضوع‌های بسيار مهم در جوامع بشري بوده است. در اين ميان به نقش عامل‌های مؤثر دين و قرآن و آموزههاي آن در سلامت عمومی افراد، بسيار توجه می‌شود. بنابراین، هدف از اين پژوهش بررسی شاخص‌های سلامت عمومی و مقایسه‌ی ابعاد آن در دو گروه از زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ شهر کرمانشاه است. روش کار: اين پژوهش از نوع توصیفی- مقایسهیی است. تعداد 106 نفر از زنان حافظ قرآن كريم به‌روش هدفمند از مركزهای جامعه‌القرآن واحد خواهران شهر كرمانشاه؛ و 91 نفر از زنان غیرحافظ، از كارآموزهاي واحد خواهران سازمان فني و حرفهیي شهر كرمانشاه، با روش نمونهگيري در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوري دادهها از پرسش‌نامه‌ی سلامت عمومي (GHQ-28)؛ و برای تجزيه و تحليل دادهها از آزمون مقایسه‌ی میانگینها استفاده شده است. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتايج پژوهش نشان داده كه بین دو گروه زنان حافظ قرآن و زنان غیرحافظ، در مقياسهاي سلامت عمومی، علائم اضطراب، اختلال خواب، افسردگي، علائم جسماني؛ و همچنین در مقياس كاركرد اجتماعي تفاوت معناداري وجود دارد. نتیجه‌گیری: از آنجايي كه سطح سلامت عمومی حافظان قرآن نسبت به افراد دیگر (غیرحافظ) بيشتر است، ميتوان نتيجه گرفت كه ترويج فعاليتهاي قرآني و شناخت هر چه بيشتر تأثيرهای قرآن بر سلامت عمومی انسانها، مي‌تواند به ما در شناخت بهتر قرآن و استفاده‌ی بيشتر از آن در درمان بيماريهاي رواني و ارتقاي سلامت روحي و رواني كمك كند. استناد مقاله به این صورت است: Zarafshani M, Rezaee A, Zarafshani Gh. Comparing the indicators of general health among two groups of female Quran memorizers and non- memorizers in Kermanshah, Iran. J Res Relig Health. 2017; 3(2): 43- 52.