نقش خوش‌بینی و تجارب معنوی در پیش‌بینی فشار روانی پرستاران بیمارستان ولی عصر بیرجند - قوی فاطمه; میری مینو (پژوهش در دین و سلامت, 2023)
سابقه و هدف: پرستاران در محل کار خود تحت‌ فشارهای روحی و روانی فراوانی هستند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش خوش‌بینی و تجارب معنوی در پیش‌بینی فشار روانی پرستاران انجام شده است. روش کار: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ آماری تمامی پرستاران بخش کرونایی و اورژانس بیمارستان ولیعصر بیرجند در دو ماه ابتدایی سال 1401 بودند که 104 نفر شامل همۀ افراد جامعه به‌صورت سرشماری و به‌روش نمونه‌گیری دردسترس در مطالعه شرکت کردند و به پرسش‌نامۀ تجارب معنوی آندروود و ترسی، خرده‌مقیاس خوش‌بینی پرسش‌نامۀ سرمایۀ روان‌شناختی لوتانز و همکاران و پرسش‌نامۀ استرس شغلی پرستاری گری تافت و اندرسون پاسخ دادند. تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با کمک نرم‌افزار SPSS نسخۀ 24 انجام شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که همبستگی محاسبه‌شده بین تجارب معنوی (603/0-=r) و خوش‌بینی (416/0-=r) با فشار روانی منفی بود (۰۱/0>P) و مؤلفه‌های تجارب معنوی و خوش‌بینی ۸/۴۶% از واريانس فشار روانی را تبيين کردند. نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش اهمیت خوش‌بینی و تجارب معنوی را در کاهش فشار روانی پرستاران نشان می‌دهد؛ بنابراین در جهت کاهش فشار روانی پرستاران، تقویت خوش‌بینی و تجارب معنوی در قالب کارگاه‌های آموزشی در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت سلامت توصیه می‌شود.