رابطۀ باورهای دینی و مهار‌ت‌های ارتباطی با رضایت زناشویی در معلمان متأهل - اقبالی علی; عظیمی محمد; عطایی فاطمه (پژوهش در دین و سلامت, 2023)
سابقه و هدف: رضايت زناشويي يکي از مهم‌ترين عوامل پيشرفت و دستيابي به اهداف زندگي است که تحت تأثير عوامل بيروني و دروني قرار میگیرد. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطۀ بین باورهای دینی و مهارتهای ارتباطی با رضایت زناشویی در معلمان متأهل ناحیۀ یک شهر تبریز بود. روش کار: روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ آماری پژوهش معلمان متأهل مدارس ناحیۀ یک شهر تبریز بود که با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای درمجموع 336 نفر (192 نفر زن و 144 نفر مرد) نمونۀ پژوهش در نظر گرفته شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسش‌نامههای باورهای دینی گلاک و استارک، مهارتهای ارتباطی بارتون و رضايت زناشويي اینریچ استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که بین باورهای دینی و مهارتهای ارتباطی با رضایت زناشویی رابطۀ مثبت معنیدار وجود داشت و باورهای دینی (399/0) و مهارتهای ارتباطی (207/0) پیش‌بینی‌کنندههای مناسبی برای رضایت زناشویی بودند. نتیجه‌گیری: با در نظر گرفتن نقش مهم باورهای دینی و مهارتهای ارتباطی در پیشبینی رضایت زناشویی مي‌توان با تقویت آنها، ميزان رضايت زناشويي زوجين را افزایش داد.