نقش مقابله‌های مذهبی و سرسختی روانشناختی در پیش بینی بهزیستی اجتماعی دانشجویان(مطالعه ای در دوران کرونا) - قبادی مهر زهرا; قربانی مرتضی; میرزایی فندخت امید; احمدی صادق (پژوهش در دین و سلامت, 2022)
سابقه و هدف: شناسایی عوامل مؤثر در ارتقای بهزیستی اجتماعی دانشجویان می‌تواند راهنمای پرورش و تربیت آنان برای نظام آموزشی باشد. ازاین‌رو، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مقابله‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی در پیش‌بینی بهزیستی اجتماعی دانشجویان دانشگاه پیام‌نور در دوران شیوع کووید- 19 بود. روش کار: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه پیام ‌نور شهر حاجی‌آباد خراسان جنوبی به‌تعداد ‌350 نفر در سال تحصیلی 1400-1399 بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 180 نفر به‌روش نمونه‌گیری در‌دسترس انتخاب شدند و به‌صورت اینترنتی به پرسش‌نامه‌های مقابلۀ مذهبی پارگامنت و همکاران، سرسختی روان‌شناختی کیامرئی و همکاران و خرده‌مقیاس بهزیستی اجتماعی کییز و ماگیارمو پاسخ دادند. برای تحلیل داده‌ها نیز از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج نشان داد همبستگی بین سرسختی روان‌شناختی با بهزیستی اجتماعی (585/0=r و 01/0>P) و مقابلۀ‌ مذهبی مثبت با بهزیستی اجتماعی مثبت (498/0=r و 01/0>P) اما همبستگی بین مقابلۀ‌ مذهبی منفی با بهزیستی اجتماعی منفی (285/0-=r و01/0>P) بود. همچنین مقدار ضریب تعیین نشان داد مقابله‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی 8/38 درصد از واريانس بهزیستی اجتماعی را تبيين نمودند. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، با برنامه‌ریزی در جهت بهبود مقابله‌های مذهبی و سرسختی روان‌شناختی دانشجویان می‌توان بهزیستی اجتماعی آنان را در تمام ایام به‌ویژه دوران کرونا افزایش داد.