تأثیر بهزیستی معنوی بر آشفتگی‌های روان‌شناختی بیماران دارای آسیب نخاعی: نقش میانجی‌گری احساس تنهایی و ناامیدی - عباسی محمد; قدم‌پور عزت‌اله; امیریان لیلا (پژوهش در دین و سلامت, 2018)
سابقه و هدف: بهزیستی معنوی یکی از مفاهیم بنیادین در بیماریهای مزمن است که رویکردی مهم در ارتقای سلامت عمومی افراد در نظر گرفته میشود. با توجه به اهمیت بهزیستی معنوی هدف مطالعه‌ی حاضر مدل ساختاری تأثیر بهزیستی معنوی بر آشفتگیهای روانشناختی با تأکید بر نقش میانجی‌گر احساس تنهایی و ناامیدی است. روشکار: این پژوهش مطالعه‌یی توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه‌ی مطالعه شامل 144 بیمار دارای آسیب نخاعی شهر اصفهان است که با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مقیاس بهزیستی معنوی (SWBS)، مقیاس احساس تنهایی، مقیاس ناامیدی بک و پرسش‌نامه‌ی افسردگی؛ اضطراب و استرس (21-DASS) جمعآوری شد. برای تحلیل دادههای مطالعه نیز از روش آماریِ مدل معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. در این پژوهش همه‌ی مسائل اخلاقی رعایت شده است و نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافتهها: نتایج نشان داد که بهزیستی معنوی، احساس تنهایی و ناامیدی با آشفتگی‌های روانشناختی رابطه‌ی معنیداری داشت. همچنین آزمون میانجی‌گری با روش بوت استراپ نشان‌دهنده‌ی معنیداری نقش میانجی‌گر احساس تنهایی و ناامیدی در رابطه‌ی بهزیستی معنوی و آشفتگیهای روان‌شناختی بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های به‌دست‌آمده میتواند در موقعیتهای بالینی برای درمان آشفتگیهای روانشناختی بیماران دارای آسیب نخاعی مفید باشد. Abbasi M, Ghadampour E, Amirian L. The Impact of Spiritual Well-being on Psychological Distress in Patients with Spinal Cord Injury: The Mediating Role of Loneliness and Hopelessness. J Res Relig Health. 2018; 4(4): 80- 93. DOI: https://doi.org/10.22037/jrrh.v4i4.17097