ارتباط بین معنویت و عوامل جمعیت‌شناختی در دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - رخشنده رو سکینه; غفاری محتشم (پژوهش در دین و سلامت, 2017)
چکیده سابقه و هدف: معنویت نوعی پدیده‌ی جهانی بشری است که کل وجود انسان و اتصالش را به وجودی برتر شناسایی می‌کند و عامل ادامه‌ی زندگی و یافتن معنا و هدف آن است. دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی بخش اعظمی از گروه‌های خدمات‌رسانی سلامت در همه‌ی کشورها هستند و کیفیت خدمات آنان به‌طور مستقیم با اثربخشی نظام بهداشتی درمانی در ارتباط است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان معنویت و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. روش کار: این پژوهش ازنوع توصیفی - تحلیلی است که بر روی 540 دانشجوی دختر و پسر ساکن خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. روش نمونه‌گیری به‌صورت چندمرحله‌یی؛ و معیار ورود به پژوهش داشتن رضایت برای شرکت در مطالعه است. ابزار گردآوری داده‌ها نیز شامل دو قسمت پرسش‌نامه‌ی اطلاعات دموگرافیک و پرسش‌نامه‌ی سنجش معنویت است. تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از آزمون‌های آماری تی و تحلیل واریانس یک‌طرفه صورت گرفته است. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که از بین عوامل جمعیت‌شناختی؛ وضعیت اقتصادی دانشجویان و سنوات تحصیلی با معنویت و نگرش معنوی؛ و همچنین وضعیت تأهل، دانشکده‌ی محل تحصیل، وضعیت اقتصادی دانشجویان و سنوات تحصیلی با توانایی معنوی ارتباط معنی‌داری دارد. نتیجه‌گیری: برای ارتقای سطح معنویت دانشجویان، علاوه‌براینکه امور فرهنگی باید برنامه‌ریزی و مداخله‌های مؤثری برای این گروه طراحی و اجرا کند، جذب اعضای هیئت علمی برای تدریس در دانشگاه نیز باید با دقت نظر بیشتری انجام شود؛ چراکه این استادان معنوي هستند که دانشجویان را متحول می‌کنند. استناد مقاله به این صورت است: RakhshanderouS, GhaffariM. The Relationship between Spirituality and Demographic Factors among Students Living in Dormitory of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. J Res Relig Health. 2017; 3(4): 78- 88. https://doi.org/10.22037/jrrh.v3i4.15882