بررسی تراكم تركيبات آلي فرار در داخل و خارج از دو ساختمان اداري در مركز تهران - جعفری محمدجواد; بابایی مهابادی زهرا; عتابی فریده; امیدی لیلا; کریمی اصل نسرین (فصلنامه علمی پژوهشی بهداشت در عرصه, 2016)
زمینه و هدف: ترکیبات آلی فرار از مهمترین آلایندههای هوا در شهرهاي صنعتي و همچنن در داخل ساختمان هستند که بر کیفیت هوای یي داخل ساختمان و سلامت انسان تأثیر میگذارند. در این تحقیق ارتباط میان ترام تركبات آلي فرار داخل و خارج از دو ساختمان اداري در يك مرز تهران مورد بررسي قرار گرفت. مواد و روشها: تراکم ترکیبات آلی فرار در 143 اتاق اداري از ساختمانهاي شماره 1 و 2 سازمان بهداشت و درمان شرت نفت در فصل ك زمستان اندازهگري شد. ملاحظات اخلاقی در اخذ مجوزهای لازم از سوی مدیریت سازمان برای اندازه گیریها مورد توجه قرار گرفت. ي اندازهگیری تراکم ترکیبات آلی فرار با استفاده از دستگاه First Check مدل 6000 انجام شد. مزان تهوه طبعي از طرق برآورد مزان نفوذ يييييهوا به داخل ساختمان و با استفاده از جداول ارائه شده از سوي سازمان های مرتبط برآورد گردد.ي یافتهها: نسبت ترکیبات آلی فرار در داخل به خارج از ساختمان شماره یک بین 1 تا 2 و این نسبت در ساختمان شماره 2 بین 5/0 تا 1 بود. تراکم کل ترکیبات آلی فرار اندازهگیری شده در ساختمان شماره 179.39±1006.23 ppb ،1 و در ساختمان شماره 42 ppb ،2 645.44±123.42 بود. نت جهگری: تراکم اغلب ترکیبات آلی فرار در داخل ساختمانهای مورد مطالعه بیش از تراکم آنها در خارج از ساختمان گزارش گردید. تراکم یی ترکیبات آلی فرار در داخل ساختمان شماره 1 از ساختمان شماره 2 بالاتر بود. در واحدهای با تعداد یک و نیم تعویض هوا در ساعت، میزان آلاینده ها کمتر از واحدهای با یک تعویض هوا در ساعت بود.