گزارش مورد: آمفيزم وسیع زير جلدي دی‌اکسید کربن حين عمل جراحي لاپاراسکُپی تشخیصی شکم - آدرویشی, سارا; جواهرفروش, فاطمه; نسیون‌پور, شعله; امیری, فرشته; نصیری, مرتضی (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
امروزه عمل جراحی لاپاراسکپی از جملة رایج‌ترین اعمال جراحی شکمی محسوب می‌شود، که علاوه بر فواید پرشمار، عوارضی نیز به همراه دارد. آمفیزم زیرجلدی گاز دی‌اکسیدکربن می‌تواند به علت دمیدن اتفاقی اکستراپریتونئال گاز حین جراحی‌های لاپاراسکپیک ایجاد شود. در این گزارش مرد 34 ساله‌اي که براي انجام عمل جراحی لاپاراسکپی تشخیصی به اتاق عمل آمده بود و حين عمل دچار آمفیزم زیر جلدی شدید گردید، معرفی می‌گردد. برای بیمار تغییرات تهویه صورت گرفت و با لولة تراشه به واحد مراقبت‌های ویژه منتقل گردید. طی 24 ساعت آمفیزم زیر جلدی به تدریج کاهش یافت و بیمار بعد از 24 ساعت بدون عارضه مرخص گردید.