تأثیر ترانکسامیک اسید در میزان خونریزی اعمال جراحی آندوسکپی سینوس - حاجی‌محمدی, فاطمه; نراقی, محسن; اعتمادی آل آقا, افشار; بهزادی, مهرداد; میراسکندری, سیدمحمد; دبیرمقدم, پیمان; خشایار, پاتریشیا; مختاری, زهرا; محمدی, سارا; جدیدکار, مهناز (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
مقدمه: با وجود به‌کارگیری تکنیک‌های مختلف برای کاهش خونریزی حین عمل، خونریزی حین آندوسکپی سینوس یکی از مهم‌ترین معضلات مشترک سرویس بیهوشی و جراحی باقی مانده است. ترانس آمین با خواص آنتی‌فیبرینولیتیک برای کاهش خونریزی حین اعمال جراحی ارتوپدی، پیوند و جراحی قلب استفاده می‌شود، ولی تاکنون هیچ مطالعه‌ای در مورد اثرات وریدی این دارو در کنترل خونریزی حین آندوسکپی سینوس انجام نشده است. در این مطالعه اثر ترانس‌آمین وریدی بر میزان خونریزی و کیفیت فیلد جراحی حین عمل جراحی آندوسکپی سینوس بررسی شده است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعة کارآزمایی بالینی 88 بیمار کاندید جراحی آندوسکپی سینوس بر اساس جدول اعداد تصادفی در یکی از دو گروه ترانس آمین یا دارونما قرار گفتند. در گروه اول پس از القاء بیهوشی 15 میلی‌گرم به ازاء هر کیلوگرم ترانس‌آمین انفوزیون شد و در گروه دارونما 200 سی سی نرمال سالین انفوزیون شد. روش بیهوشی و جراحی در دو گروه یکسان بود و جراح و متخصصان بیهوشی از داروی داده شده به بیمار بی‌اطلاع بودند. در انتهای عمل حجم کلی خونریزی توسط متخصصان بیهوشی و کیفیت فیلد عمل توسط جراح ارزیابی و در دو گروه مقایسه شد. یافته‌ها: خونریزی در گروه ترانس‌آمین 30/51±41/98 و در گروه دارونـما 75/71±98/148 بــود (01/0= p). مقیاس رضایت جراح از فیلد عمل نیز در گروه ترانس آمین بالاتر از گروه دارونما بود. نتیجه‌گیری: ترانس‌آمین وریدی در جراحی FESS موجب تغییر کلینیکی بارزی در میزان خونریزی و رضایت جراح نمی‌شود.