بررسي مقايسه‌اي اثر لوله‌هاي تراشه‌اي قابل انعطاف جايگزين لوله‌هاي تراشه‌اي رايج بر عوارض ناشي از لوله‌گذاری - علیپور, محمد; ذوقی, سیدحسین; رضوی, مجید (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
مقدمه: بيهوشي عمومي معمولاً نیازمند گذاشتن یک لولة مناسب داخل تراشه‌ای در داخل نای است. در بعضی بیماران و یا در شرایط خاصی انجام لوله‌گذاری مشکل بوده و نياز به استفاده از وسايل كمكي توسط فرد ماهر است. پژوهشگران این مطالعه با استفاده از تجربیاتشان اقدام به ساختن لولة داخل تراشة قابل انعطافی از PVC کردند که روش استفادة آسان‌تری دارد. اين مطالعه با هدف مقایسة عوارض ناشي از لوله‌گذاري با لولة تراشه‌اي رايج و لولة قابل انعطاف اختراعی توسط پژوهشگر این مطالعه انجام شد. مواد و روش‌ها: اين مطالعه به صورت كارآزمايي باليني انجام گرفت. 128 بیمار کاندید بیهوشی عمومی الکتیو به صورت تصادفي با لولة PVC رايج (53 =تعداد) یا لولة قابل انعطاف جدید (76=تعداد) لوله‌گذاری شدند. همة بیماران به روش يكسان تحت القا بيهوشي قرار گرفتند. اطلاعات آماری با نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. 05/0p< معنی‌دار در نظر گرفته شد. نتایج: گلودرد در 39 نفر (6/73%) از گروه شاهد و 55 نفر (6/72%) از گروه مطالعه مشاهده نشد که تفاوت معناداری بین دو گروه نیست(433/0p=). همچنین از نظر بروز سرفه بین بیماران دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.42 نفر (2/79%) از گروه شاهد و 69 نفر (8/90%) از گروه مطالعه دچار سرفه در ساعات مختلف ارزیابی بعد از عمل نشدند (272/0p=). هیچ‌یک از افراد مورد مطالعه دچار خشونت صدا نشدند. بحث: لولة تراشة قابل انعطاف اختراعی توسط پژوهشگراین طرح از نظرکارآیی در انجام لوله‌گذاری و عوارض مشابه نمونه‌های خارجی رایج در بازار است ضمن اینکه از قیمت مناسب‌تر و روش استفادة آسان‌تر و عدم نیاز به وسایل جانبی مختلف برخوردار است.