مقایسه تاثیر کتامین و پتدین در کنترل درد بیماران معتاد تحت جراحی شکستگی پروکسیمال هومروس : تاثیر کتامین و پتدین در کنترل درد بیماران معتاد - قاسمی, مهشید; بهناز, فرانک; قلی پور, مرتضی (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2026)
هدف: باتوجه به پیشرفت هایی که در علم پزشکی بوجود آمده اما درد پس از عمل جراحی یکی از مشکلات کادر درمان می باشد. به علت عوارض و مقاومت به اوپیوئیدها در بیماران معتادف توجه به داروهای کمکی نظیر کتامین افزایش یافته است. از اینرو هدف از انجام تحقیق مقایسه تاثیر کتامین و پتدین در کنترل درد بیماران معتاد تحت جراحی شکستگی پروکسیمال هومروس بود. مواد و روش ها: 30 بیمار کاندید عمل جراحی شکستگی پروکسیمال هومروس مراجعه کننده به بیمارستان اختر و امام حسین انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کتامین و پتدین قرار گرفتند. گروه کتامین 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم و حجم 2سی سی، گروه پتدین نیز پتدین را با دوز 5/0میلی گرم بر کیلوگرم و حجم 2سی سی بعد از القای بیهوشی و قبل از شروع عمل جراحی دریافت کردند. 2، 4، 6، 12 و 24 ساعت بعد از آن میزان کنترل درد با استفاده از مقیاس دیداری درد VAS اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که بین میزان شدت درد در گروه کتامین و پتدین در همه زمان ها تفاوت معنی داری وجود داشت و شدت درد در گروه کتامین نسبت به گروه پتدین کمتر بوده است. نتیجه گیری: در کل با توجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که کتامین در عمل های جراحی شکستگی پروکسیمال هومروس در بیماران معتاد داروی بهتری نسبت به پتدین در کنترل درد می باشد. Objective: Despite advances in medical science, post-operative pain remains a significant challenge for healthcare providers. Due to the adverse effects and resistance to opioids in addicted patients, adjunct medications such as ketamine have garnered increasing attention. This study aimed to compare the effects of ketamine and pethidine on pain management in addicted patients undergoing proximal humerus fracture surgery. Materials and Methods: A total of 30 opium addicted patients scheduled for proximal humerus fracture surgery, referred to in Akhtar and Imam Hussein Hospitals, were selected and randomly assigned into two groups: ketamine and pethidine. The ketamine group received 0.5 mg/kg (2 ml volume), while the pethidine group received 0.5 mg/kg (2 ml volume) of the respective drugs immediately after anesthesia induction and before the start of surgery. Pain levels were measured at 2, 4-, 6-, 12-, and 24-hour post-operation using the Visual Analog Scale (VAS). Data was analyzed using independent t-tests. Results: The findings demonstrated a significant difference in pain intensity between the ketamine and pethidine groups at all measured time points, with the ketamine group experiencing lower pain scores compared to the pethidine group. Conclusion: Overall, based on the results of this study, ketamine appears to have more impact. Effective analgesic than pethidine in managing post-operative pain in addicted patients undergoing proximal humerus fracture surgery.