اثر بخشی آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل بر شادکامی زنان متاهل پرستار بخش مراقبتهای ویژه - مظفری پور, مهسا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2025)
پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل بر شادکامی زنان متاهل پرستار بخش مراقبت های ویژه (icu ) پرداخته است . روش این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری آن شامل کلیه ی زنان پرستار بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای شهر تهران است حجم جامعه آماری شامل 198 نفر بود که تمامی آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه مورد بررسی،40 نفر از پاسخ دهندگانی بودند که نمره ای که از پرسشنامه ها کسب کرده بودند کمتر از میانگین بود سپس به صورت تصادفی در دو گروه تقسیم شدند (20 نفر گروه آزمایش و 20 نفر گروه کنترل) و با استفاده از پرسشنامه شادکامی آکسفورد با ضریب روایی (79/0) در دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون مورد بررسی قرار گرفتند. جلسات آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل در طی 12 جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. جهت تحلیل داده ها از شیوه های آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و آمار استنباطی(تحلیل کوواریانس تک متغیری و چند متغیری) استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل منجر به افزایش شادکامی (P>0/001) گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است. از این رو می توان بیان کرد که آموزش تحلیل رفتار متقابل شیوه ی مناسبی جهت افزایش شاخص های شادکامی است و پیشنهاد می شود در جلسات مشاوره زوج درمانی مورد استفاده قرار گیرد.