ارزیابی اگاهی پرستاران از مدیریت فشار کاف لوله تراشه در بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه: اگاهی پرستاران از مدیریت فشار کاف لوله تراشه - Aminnejad, Reza; shafiee, Hamed; Ghasemi, Shadi; bozorgi, mina (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2025)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی سطح آگاهی پرستاران در مورد مدیریت فشار کاف لوله تراشه (ETT) در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه (ICU) انجام شده است. روش‌ها: جمعیت مورد مطالعه شامل پرستارانی با حداقل یک سال سابقه کار در ICU بود. اهداف مطالعه برای شرکت‌کنندگان توضیح داده شد و تأکید شد که پاسخ‌های آن‌ها محرمانه و ناشناس خواهد بود. پرسشنامه مورد استفاده در این مطالعه شامل دو بخش بود: بخش A شامل اطلاعات دموگرافیک پرستاران و بخش B ارزیابی آگاهی مربوط به مدیریت فشار کاف لوله تراشه و عوارض مرتبط با آن. سوالات به عوارض ناشی از پر باد شدن و کم باد شدن کاف، حجم مناسب هوا برای باد کردن کاف، وضعیت بیمار در حین نظارت و فواصل مناسب برای نظارت پرداخته بود. نتایج: از میان شرکت‌کنندگان، 43 نفر (35%) مرد و 80 نفر (65%) زن بودند. میانگین سنی پرستاران 37.4 ± 5.2 سال بود. سن، جنسیت، وضعیت اشتغال و سطح تحصیلات با دانش پرستاران رابطه آماری معناداری نداشت (P > 0.05)؛ اما سابقه کار در ICU با دانش پرستاران رابطه آماری معناداری داشت (P < 0.05). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که توجه بیشتر به آموزش و به‌روزرسانی اطلاعات پرستاران در مورد مدیریت فشار کاف لوله تراشه می‌تواند به بهبود شرایط بالینی بیماران در بخش‌های مراقبت ویژه کمک کند.