گزارش یک مورد برونکواسپاسم در حین بیهوشی جراحی کوله سیستکتومی باز در خانم 63 ساله ، در بیمارستان کوثر سمنان - ezzedin, maryam; پرتویان, مرتضی (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2025)
برونکواسپاسم رویداد مخاطره آمیز در طی مراحل مختلف بیهوشی عمومی است . هدف از معرفی این بیمار ، بحث در مورد نکات کلیدی علل برونکواسپاسم حین بیهوشی و روش مدیریت آن می باشد . خانم 68 ساله ، با سابقه هایپرلیپیدمی ، زخم معده و انجام آندوسکوپی فوقانی ، با توجه به درد و تندرنس ناحیه RUQ با تشخیص کولهسیستیت ، کاندید جراحی کولهسیستکتومی باز قرار گرفت . در مشاوره بیهوشی ، معاینه قلب ، ریه و سایر ارگانها نرمال بود . بیمار تحت بیهوشی عمومی و تهویه مکانیکی با مد CMV قرار گرفت . در اواسط جراحی به طور ناگهانی دچار افت Spo2 و افزایش EtCo2 گردید . ماشین بیهوشی و کاپنوگرام نمای انسدادی را نشان دادند . با شک به برونکواسپاسم ، عمق بیهوشی بیمار افزایش داده شد ، اسپری سالبوتامول و هیدروکورتیزون تجویز شد . پس از انجام اقدامات فوق تهویه بیمار بهتر شد و Spo2 افزایش یافت . پس از خاتمه جراحی بیمار اکستوبه و به ICU منتقل شد . با گرفتن شرح حال مجدد ، مشخص شد ایشان به علت آسم تحت درمان با اسپری سالمترول و سالبوتامول بودند ولی در ارزیابی قبل عمل از گفتن این موضوع امتناع کرده بود . برونکواسپاسم ممکن است در هر مرحله ای از بیهوشی رخ دهد . تا به حال مقالات کیس ریپورت زیادی در زمینه برونکواسپاسم به چاپ رسیده است ، ولی این کیس در نوع خود از نظر زمان وقوع برونکواسپاسم در حین بیهوشی در جراحی منحصر به فرد است .