راه رفته در یک نگاه سخن مدیر مسئوول - انجمن, انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2024)
احتمالاً برای آن دسته از همکاران که خواننده و یا تولید کننده مقالات علمی در ایران هستند انتشار 120 شماره از یک مجله در طول دوره‌ای چهل و چند ساله دستاوردی چشمگیر جلوه نخواهد کرد؛ اما برای کسانی که دست‌اندرکار انتشار چنین نشریاتی در سرزمین ما هستند این مهم در عین حال که عین خون جگر خوردن است، دستاوردی چشمگیر و سبب سربلندی و مباهات به شمار می‌رود. در اینجا سخن بر سر تداوم انتشار مجلۀ انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران" است، نشریه‌ای که در سال 1356، به شکل بولتن و به همت دکتر همایون وکیل کار خود را آغاز کرد، پزشکی فعال و آشنا به اوضاع و احوال روز جهان علم پزشکی، که توانست آغازگر راهی باشد که اکنون چهل و پنج است با فراز و فرودهایی چند ادامه دارد. این مجله پس از سالی چند که به صورت منظم اما در قالب بولتن از بوتۀ چاپ بدر می‌آمد در سال 1364 و در بحبوحۀ جنگ با اخذ امتیاز نشر به شکل فصلنامۀ علمی – پژوهشی روندی را بنیاد گذاشت که در طول چهار دهه تداوم یافته است. مجلۀ انجمن... در طول دوران طولانی مورد اشاره تا به امروز سه مدیر مسؤول (دکتر رضا بهنیا، دکتر محمدمهدی قیامت و دکتر علی‌رضا سلیمی) و چهار تن از بزرگان تخصص بیهوشی کشور (دکتر همایون وکیل، دکتر جعفر منصوری، خانم دکتر کبری قاضی‌سعیدی، دکتر زاهد حسین‌خان) را به عنوان دبیر شورای تحریریه یا سردبیر در کنار خود داشته است و نیز تعداد کثیری از متخصصان نام‌آشنای تخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه و تخصص‌های دیگر را که به عنوان عضو شورای تحریریه و مشاور، مجلۀ خود را یاری و همراهی کرده‌اند. در پیوند با این گروه از بزرگواران همکار و دارای مسؤولیت در مجلۀ... یادکردی ویژه از آقای دکتر جعفر منصوری که در طول دوره‌ای طولانی (1381-1364) مسؤولیت سردبیری را در نشریه بر عهده داشته‌اند و زحمات بسیاری در مسیر آماده‌سازی و چاپ و نشر آن متحمل شده‌اند ضرورت تام دارد. در این راستا لازم به یادآوری می‌نماید که اهمیت انتشار مجله‌ با محوریت تخصص بیهوشی بر کمتر کسی پوشیده است. چنین مجله‌ای گذشته از آنکه جایگاهی برای عرصۀ مقالات پزشکی به زبان فارسی در اختیار متخصصان فارسی زبان قرار می‌دهد، در عین حال به دلیل برخورداری از امتیاز پژوهشی در اخذ رتبه برای پزشکان کشور اهمیت دارد. در این مورد این نیز گفتنی است که مجلۀ انجمن... اگر مدعی تقدم فضل در عرصۀ مورد اشاره نباشد به یقین سزاواری ادعا در مورد فضل تقدم را در مورد خود دارد زیرا این مجله در حیطۀ خاص انتشار خود نخستین نشریه‌ای بود که در ایران از بوتۀ چاپ و نشر بیرون آمد. البته – و خوشبختانه – در گذر زمان نشریاتی همراستا با مجلۀ انجمن... آغاز به انتشار کردند و لاجرم شماری "رقیب" بر سر راه ظاهر شد که هر یک به سهم خود کوششی در راستای انتشار مقالات تولید شده از سوی نویسندگان ارجمند کشور به خرج می‌دادند و می‌دهند. فایدۀ این روند همانا گسترش دامنۀ فعالیت نشریات داخل کشور با محوریت تخصص بیهوشی بود و هست اما انتشار این مجلات به نوعی سبب کاهش تعداد مقالات ارسالی برای هر یک از نشریات مورد اشاره شد که به نوبۀ خود سبب گردید تا بخش تهیه و تولید مقالات در نشریه برای حفظ کیفیت خود از یک سو و انتشار منظم از سوی دیگر با دشواری‌های متعددی مواجه گردد. از سوی دیگر تمایل بسیاری از متخصصان برای انتشار مقاله در مجلات بین‌المللی در خارج کشور و نیز وجود دشواری‌هایی در مسیر تولید مقاله در داخل کشور به دلیل حجم مشکلات مختلف به نوبۀ خود باز هم بر دشواری‌های انتشار مجله... افزودند. اما با وجود تمامی مشکلات مورد اشاره و شماری دیگر از دشواری‌های که جای بحث آنها در اینجا نیست مجلۀ... بر تداوم انتشار خود مصرانه پای فشرد و در عین حال بر کیفیت نشر خود و بهبود آن اصرار ورزید، ثمرۀ همتی که خوشبختانه از پی گذشت چند دهه کماکان ادامه دارد. اکنون در آستانۀ چهل و پنجمین سال انتشار مجلۀ... جای آن دارد که تشکری صمیمانه و خاکسارانه از تمامی همکاران و همیاران مجله در تمامی سطوح صورت گیرد؛ شمار انبوهی از نام‌های صاحب نشانه که از جمع پرشمار آنان از عزیز درگذشته شادروان دکتر ولی‌الله حسنی می‌توان و باید نام برد که مجلۀ... از بسیاری جهات مرهون همیاری و راهنمایی‌های ایشان بود و نیز همکاری خارج از تخصص پزشکی، جناب اکبر تقی‌نژاد که از سال 1380 به این‌سو وظیفۀ مدیریت اجرایی مجله... را بر عهده داشته است. و همچنین ضروری است مؤکداً بر این مهم اصرار ورزیم که تنها و تنها به مدد یاری بزرگواران نویسنده و تولید کنندۀ مقالات تخصصی در تمامی سطوح می‌توان به راهی که پیمودن آن تا به امروز با وجود تمامی دشواری‌ها تداوم یافته است ادامه داد. بنابراین همین‌جا از تمامی نویسندگان مقالات همسو با محور انتشار مجلۀ... درخواست می‌کنیم که در ادامۀ راه ما را با لطفی بیش از گذشته مورد عنایت قرار دهند و با ارسال آثار وزین خود بر پایداری ما در راهی دشوار که چهل و چهار سال به پیمودن آن همت کرده‌ایم کمک کنند. انتشار هر مجلۀ وزین و پرمحتوایی مرهون برخورداری از آثار درخور امعان نظر مخاطبان خاص خود است و سابقۀ طولانی مجلۀ... به ما آموخته است که شمار آفرینندگان آثار وزین در عرصۀ تخصص شریف پزشکی در کشور ما اصلاً اندک نیست. به امید یاری هر چه بیشتر این بزرگواران برای تداوم انتشار منظم و وزین مجلۀ انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران دکتر علی‌رضا سلیمی رییس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران مدیر مسؤول مجلۀ انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران