اداره بیهوشی و مراقبت های ویژه در جراحی جا به جایی عروق بزرگ قلبی در یک نوزاد: گزارش موردی - حیدرپور, عوض (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2024)
جابجایی عروق بزرگ یکی از بیماریهای سیانوتیک قلب است.دراین بیماری گردش خون سیستمیک و پولمونر بصورت موازی قرار دارند،عدم وجود شانت بین این دومسیر باعث مرگ زودرس نوزاد میگردد. بیماریهای مادرزادی قلب در نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم شایعتر از جمعیت نرمال است.وزن کم موقع تولد ریسک فاکتور مهمی برای مورتالیتی نوزادان می باشد و لذا همراهی ناهنجاری جایجایی عروق بزرگ با وزن کم موقع تولد مدیریت درمان انها را مشکل تر مینماید.ما در این گزارش موردی به توصیف نوزادی می پردازیم که با وزن موقع تولد 1450 گرم ،در 27 روزگی تحت عمل جراحی اصلاح کامل جابجایی عروق بزرگ قرار گرفت