بررسي تاثير برنامه هاي آموزشي ايمني بيمار بر ميزان خطاهاي ايمني كاركنان بيمارستان - خطیبی, فرشید (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2023)
زمينه و هدف: در محیط‌های بهداشتی و درمانی، افزایش ایمنی بیماران و کاهش خطاهای ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. این خطاها می‌توانند عواقب جبران‌ناپذیری را برای بیماران به همراه داشته و بر کیفیت و اعتماد به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی تأثیر منفی بگذارند. بنابراین، برنامه‌های آموزشی ایمنی بیمار به‌منظور آمادگی کادر درمانی جهت تشخیص و پیشگیری از خطاهای ایمنی اهمیت یافته‌اند. در این مطالعه، به بررسی تأثیر برنامه‌های آموزشی ایمنی بیمار بر کاهش خطاهای ایمنی کارکنان يك بیمارستان خصوصي در تهران می‌پردازیم. روش كار: از دو روش آموزشی مختلف، یعنی آموزش حضوری (برگزاري كلاس و آموزش چهره به چهره) و آموزش مجازي (استفاده از ویدئوهای آموزشی) برای انتقال دانش ایمنی به کارکنان استفاده شد. و ميزان خطاهاي ايمني در دو فصل بهار و تابستان از طريق مستندات مربوط به گزارشات خطاها جمع آوري گرديد.