بررسی رضایتمندی خانواده بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان رازی شهر اهواز در سال 1401 - آخوندزاده, رضا; مفتخر, فاطمه; بنائی, سعید (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2022)
مقدمه: با توجه به فراگیری کووید-19 در جهان، همچنین وخامت حال بیمار، افزایش میرایی و بستری بیمار در بخش مراقبت ویژه، رضایتمندی بیمار و همراه وی از خدمات انجام شده اهمیت بیشتری می‌یابد. برهمین اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین رضایتمندی خانواده بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان رازی شهر اهواز در سال 1401 انجام شد. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود. جامعه مورد بررسی شامل کلیه اعضای خانواده بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان رازی شهر اهواز بودند که به صورت سرشماری و برابر با 100 نفر وارد مطالعه شدند. به‌منظور جمع‌‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد سنجش رضایتمندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه هایلند استفاده شد. داده‌های پرسشنامه‌های جمع‌آوری شده توسط نرم‌افزار SPSS نسخة 22 و در سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: رضایتمندی خانواده بیماران برابر با 26/13±74/79 و بالاتر از حد متوسط بود. میانگین نمره در دو حیطه رضایتمندی شامل اقدامات مراقبتی و برآورده شدن نیازهای اطلاعاتی و مشارکت در فرایند تصمیم‌گیری به ترتیب برابر بود با 94/4±99/48 و 08/5±75/30 بود. بین حیطه اقدامات مراقبتی براساس زندگی با بیمار تفاوت معنادار وجود داشت (P<0.05). اما بین حیطه برآورده شدن نیازهای اطلاعاتی و مشارکت در فرایند تصمیم‌گیری براساس زندگی با بیمار تفاوت معنادار وجود نداشت (P>0.05). رضایتمندی در همراهانی که با بیمار زندگی نمیکردند بیشتر بود و از نظر آماری نیز رضایتمندی کل براساس زندگی با بیمار تفاوت معناداری را نشان داد (P<0.05). نتیجه گیری: میزان رضایتمندی خانواده بیمار و بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه مستلزم توجه بیشتر متولیان نظام سلامت به نیازهای آنها می‌باشد. واژگان کلیدی: رضایتمندی، خانواده بیمار، کووید-19، بخش مراقبت ویژه.