مدیریت درد زایمان در یک بیمارستان دانشگاهی: یک مطالعه توصیفی - داهی, مستانه; وثوقیان, مریم; دبیر, شیده; مشاری, محمدرضا; طبشی, سوده; مددی, فیروزه; مشرقی محمدی, بهار (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2022)
عنوان: مدیریت درد زایمان در یک بیمارستان دانشگاهی: یک مطالعه توصیفی مقدمه: سلامتی مادران باردار از اولویت های سازمان بهداشت جهانی و تمام کشورهای دنیا است. در این راستا ترویج زایمان فیزیولوژیک همیشه از نظر کارگزاران و سیاست گزاران سلامت اهمیت داشته است. یکی از دلایل مهم عدم پذیرش زایمان طبیعی توسط مادران باردار ترس از درد زایمان است در حالی که این درد می تواند با روشهای بیدردی مختلف کاهش یابد. این مطالعه گزارشی از تجربیات ما در انجام زایمان بی درد و مشکلات و عوارض آن است. مواد و روشها: در این مطالعه گذشته نگر مقطعی موارد زایمان بی درد انجام شده در بازه زمانی هفت ساله در بیمارستان طالقانی تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی شده است. اطلاعات ثبت شده در دفاتر بخش زایمان با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. یافته ها: از 3398 خانم باردار مراجعه کننده به بلوک زایمان، 421 نفر(11%) تحت انواع روشهای بی دردی قرار گرفتند. از این تعداد در 283 نفر (67%) روشهای نوراگزیال انجام شد که شامل 208 (73%) اسپاینال، 33 (11%) اپیدورال و 46 (16%) ترکیب اسپاینال و اپیدورال بودند. 13 بیمار (4%) علیرغم بی حسی نوراگزیال، زایمان همراه با درد داشتند. نتیجه گیری: در اکثر موارد روش اسپاینال انجام شد. نتایج نشان داد که علیرغم وجود مرکز مجهز و امکانات مناسب، تعداد قابل توجهی از مادران باردار با انجام بیحسی نوراگزیال موافق نبودند. گل واژگان: زایمان طبیعی، مدیریت درد، بی دردی اسپاینال، بی دردی اپیدورال، عوارض