بررسی اضطراب مرگ پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه (ICU) در همه گیری کرونا: شهر قم - توکلی, سحر; دامن پاک, وحید; پور موسوی, سیده مریم (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2021)
این پژوهش با هدف بررسی اضطراب مرگ در بین پرستاران شاغل در بخش‌های کرونایی انجام گرفته است. ایم مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی می باشد که بر روی 120 پرستار شاغل در بخش های کرونایی بیمارستان های شهر قم به شیوه دردسترس انتخاب شدند، در سال 1399 انجام شده است. ابزار گرداوری اطلاعات در این مطالعه پرسشنامه دو قسمتی بود که بخش اول آن مشخصات فردی و بخش دوم، پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر می باشد. جهت تحلیل داده های بدست آمده از نسخه SPSS-25 استفاده شد. میانگین نمره ی کل اضطراب مرگ پرستاران(93/1±14/7) بود که 8/20 درصد آنان اضطراب مرگ خفیف، 8/70 درصد اضطراب مرگ متوسط و 3/8 درصد اضطراب شدید را تجربه می کردند و میانگین نمره کل اضطراب مرگ با متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط معناداری نداشت. با توجه به تاثیر اضطراب مرگ بر جنبه های جسمی و روانی پرستاران لازم است سیستم های حمایتی در بیمارستان ها به منظور ارتقا عملکرد پرستاران تعبیه شود.