بررسی تاثیر آموزش دستیاران بیهوشی و جراحی در کاهش C/T ratio در بیمارستان امام خمینی تهران در سال 97و98- یک مطالعه ی مقطعی - پسته ای, سید خلیل; اورندی, امیرحسین; عبدالهی, علیرضا; رضوی قر, امیر مهدی (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2021)
مقدمه: پیشرفتهای کمی و کیفی درجراحی ها نیاز روزافزون به ترانسفیوژن پیدا کرده ، موجب فشار مضاعف براي ذخیره مناسب خون و افزایش احتمال کراسمچ هاي غیرضروري و نسبت بالای کراس مچ به ترانسفیوژن (C/T Ratio) می شود. در این پژوهش نقش آموزش دستیاران اتاق عمل را در کاهش C/T Ratio ارزیابی کردیم.ابزارها و روشها: در بازه ی فروردین 1397 تا فروردین 1398 در بیمارستان امام خمینی تهران تعداد 62 رزیدنت سال 1 و 2 بیهوشی و گروههای جراحی ابتدا تحت آموزش میزان خون درخواستی قرار گرفتند. سپس با روش بررسی پرونده ها و سرشماری داده های بانک خون یک ماه قبل از آموزش و یک ماه پس از آموزش تاثیر آموزش بر CT Ratio را ارزیابی کردیم.حد معناداری p<0.05 بود.نتایج: در گروه آموزش تعداد کل کراس مچ ها و تزریق ها قبل از آموزش بترتیب 960 و 227 بود و این تعداد بعد از آموزش 801 و 242 عدد شد. میانگین نسبت C/T قبل از آموزش در گروه های تخصصی زنان و زایمان5.16 ، جراحی عمومی3.93 و جراحی اعصاب 3.50 بود که به طور معناداری بعد از آموزش به ترتیب 4.10(P:0.027) و 2.84(P:0.029) و 2.64(P:0.029) شد.در گروه دستیاران خانم میانگین نسبت C/T بعد از آموزش کاهش معنی داری داشت (03/0=P) ولی در گروه دستیاران مرد در گروه آموزش میانگین نسبت C/T از قبل به بعد تفاوت معنی داری نکرد(44/0=P).نتیجه گیری: به نظر می رسد آموزشهای درخواست ترانسفیوژن بایست جدی تر مد نظر قرار گیرد.