بررسی شیوع تهوع و استفراغ پس از جراحی پستان - تیموریان, هومن; سعیدی, نیما (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2021)
مقدمه: تهوع و استفراغ بعد از عمل (PONV) یک پدیده ناخوشایند و شایع پس از اقدامات جراحی است. مهمترین عوامل موثر عبارتند از: عوامل مربوط به جراحی، عوامل مربوط به بیهوشی و عوامل مربوط به بیمار. مطالعات فردی حاکی از شیوع 20٪ - 30٪ در جمعیت های طبیعی و 70٪ - 80٪ در جمعیت های پرخطر است. PONV همچنین یکی از شایع ترین و ناراحت کننده ترین عارضه ای است که بیماران به ویژه زنان تحت عمل جراحی سرطان پس از جراحی تجربه می کنند. PONV همچنین رایج ترین دلیل برای بستری شدن و عدم ترخیص روز عمل بعد از جراحی سرطان پستان است.. مواد و روش ها: تعداد 174 نفر تحت یک مطالعه آینده نگر توصیفی از نظر میزان شیوع تهوع و استفراغ پس از عمل و ترخیص در بیماران دچار سرطان سینه قرار گرفتند.نتایج: در روز جراحی ، حالت تهوع در بیشترین میزان ( 35.1 ) و استفراغ به ( 14.3) درصد بود.24 ساعت پس از ترخیص ، 33.6 درصد از بیماران حالت تهوع داشتند ، در حالی که 10.6 درصد از بیماران دچار استفراغ بودند. 48 ساعت بعد از عمل ، میزان حالت تهوع و استفراغ به ترتیب به 18.8 و 6.3 درصد کاهش یافت. در این مطالعه بروز کلی حالت تهوع 37.2 درصد و استفراغ 15.8 درصد بود.بحث و نتیجه گیری: اگرچه PONV و تهوع و استفراغ پس از ترخیص ( PDNV ) به عنوان مشکلاتی که نیاز به مدیریت بالینی دارند ، شناخته شده اند ، ولی به نظر می رسد توانایی ما در جلوگیری از این علائم دردسرساز ، به خصوص حالت تهوع محدود است