بررسي شكايات عمده مادران بعد از عمل جراحي سزارين با بيهوشي نخاعي با استفاده از بوپيواكايين - رنجبر, سارا; معلمی, عباس; فکرت, فریدون (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
چكيدهمقدمه: سزارين يكي از رايج ترين جراحي ها در تمام جهان است هدف از اين مطالعه شناسايي عوارض وشكايات شايع بعد از بيهوشي نخاعي براي جراحي سزارين وكاهش آنها مي باشد.مواد وروشها: اين مطالعه بصورت توصيفي مقطعي بر روي 385 نفر كه براي عمل جراحي سزارين به بيمارستان مراجعه كرده بودند وبروش دردسترس انتخاب شده بودند انجام شد.روش مطالعه به اين صورت بود كه از بيماران 24 ساعت بعد از عمل طبق چك ليست طراحي شده از عوارض بيهوشي نخاعي و همچنين هر شكايت ديگري كه موجب آذار واذيت بيمار شده بود سوال گرديد. سپس يافته ها با آزمونهاي كاي دو وتي مستقل وآناليز واريانس يكطرفه مورد بررسي آماري قرار گرفتند.يافته ها: شكايات بيماران بترتيب ازكمردرد (73%) لرز ( 2/72% ) بازگشت سريع درد 6/22%) درد عضلاني (14%) بيداري در طول عمل ( 8/7%) تهوع واستفراغ ( 9/3% ) سردرد ( 4/3%) گلودرد (1/3%) وخارش (6/2%) بود.نتيجه گيري : كمر درد ولرزاز شكايات عمده بيماران بعد از جراحي سزارين با بيهوشي نخاعي است .بررسي عوامل تاثير گذار بر روي اين دو عامل ورفع آنها نقش عمده اي در افزايش رضايتمندي بيماران دارد .گل وازه ها: سزارين – بيهوشي نخاعي – شكايات بعد از عمل