مقایسه اثر افزودن نئوستیگمین و سوفنتانیل به روپیواکائین در اسپاینال انستزی برای جراحی هرنیورافی - مدیر, حسام الدین; کمالی, علیرضا; مشیری, اسماعیل; فتحی, آناهیتا; الماسی حشیانی, امیر (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
هدف: هدف از مطالعه فوق مقایسه اثر افزودن نئوستیگمین به روپیواکائین و سوفنتانیل به روپیواکائین در اسپاینال انستزی برای جراحی هرنیورافی بود.روش اجرا: دراین مطالعه کارازمایی بالینی دوسوکور تعداد105 بیمارکه کاندید هرنیورافی در بیمارستان ولیعصر اراک بودند وارد مطالعه شده و براساس روش تصادفی سازی بلوکه ای به سه گروه 35 نفره تقسیم شدند. در تمام بیماران از روپیواکایین 5/0 درصد 3 میلی لیتر (15 میلی گرم) جهت اسپاینال استفاده نمودیم. در گروه اول بیماران 50 میکروگرم نئوستیگمین، در گروه دوم بیماران 5 میکروگرم سوفنتانیل و در گروه سوم بیماران 1 میلیلیتر اب مقطر اینتراتکال دریافت نمودند. بلوک حسی و حرکتی و درد در ريكاوري ودرساعتهای 1 و 2 و 4 و 6 و 12 پس از عمل و مقدار مخدر مصرفی ثبت گردید. داده ها توسط نرم افزار spss 20 آنالیز گردید.نتایج: در زمان 105 و120 دقیقه بعد از شروع جراحی درگروه سوفنتانیل ضربان قلب کمتر از گروه نئوستیگمین بود (027/0=P).مدت زمان سپری شده تا شروع بلوک حسی در گروه پلاسبو بیشتر از سایر گروه ها و طول مدت بلوک حسی و حرکتی در گروه پلاسبو از همه کمتر بود(0001/0= P ). اما از نظر مدت زمان سپری شده تا شروع بلوک حسی و حرکتی و طول مدت یا دوام بلوک حسی و حرکتی بین دو گروه سوفنتانیل و نئوستیگمین اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد(05/0 P> ). درد در گروه پلاسبو به جز ریکاوری از دو گروه دیگر بیشتر بود (0001/0= P ). اما بین دوگروه سوفنتانیل و نئوستیگمین اختلاف آماری معنی داری در هیچ یک از زمان ها مشاهده نشد(05/0< P ). مقدار مخدر مصرفی در گروه پلاسبو بیشتر بود(0001/0= P ).اما اختلاف آماری معنی داری از نظر مقدار مخدر مصرفی بین 2گروه مشاهده نشد(05/0<P). بحث و نتیجه گیری : در کل می توان نتیجه گرفت که از نظر تاثیربرشدت بلوک حسی وحرکتی و میزان درد پس از عمل و نیاز به مخدر مصرفی پس از عمل در دو گروه سوفنتانیل و نئوستیگمین تفاوت معنی داری در دوزهای مصرفی مطالعه ما مشاهده نشد و با توجه به نتایج بدست آمده میتوان هردو دارو را بعنوان ادجوانت با روپیواکائین در اسپاینال آنستزی برای جراحی هرنیورافی استفاده نمود که این موضوع بستگی به ترجیح متخصص بیهوشی و دردسترس بودن هریک از دو داروی مذکور دارد . واژگان کلیدی: نئوستیگمین- روپیواکائین -سوفنتانیل - اسپاینال انستزی - هرنیورافی