بررسي مديريت بيهوشي حين عمل و پيامدهاي بعد از عمل در بيماران با عمل جراحي پيوند قلب در مركز آموزشي تحقيقاتي و درماني قلب و عروق شهيدرجايي در سالهاي 1398-1393 - حیدرپور, دکتر راضیه; صادقی, دکتر علی; فراست کیش, دکتر رسول; توتونچی, دکتر محمد ضیا; عقدایی, دکتر ناهید; هادی پور زاده, دکتر فاطمه شیما; آذرفرین, دکتر رسول; ضیایی فرد, دکتر محسن; تیرگر فاخری, دکتر کوروش; فریطوس, دکتر زهرا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
پيوند قلب عمل طلايي جراحي است كه طي آن قلب دچار نارسايي و بيماري با قلب اهدايي كه از سلامت بيشتري برخوردار است جايگزين مي شود. انتخاب پيوند قلب زماني به عنوان گزينه درماني صورت مي گيرد كه مصرف داروها و يا ساير جراحي ها و اقدامات انجام شده باشد و عارضه قلبي كماكان ادامه يافته و بهبودي حاصل نشده باشد. عمل جراحي پيوند قلب نخستين بار در سال 1967 ميلادي توسط پروفسور بارنارد در كيپ تاون آفريقاي جنوبي انجام شد و با فراز و نشيب هايي پشت سر گذاشته در حال حاضر سالانه نزديك 4000 عمل پيوند قلب در دنيا انجام مي شود كه سهم جمهوري اسلامي ايران كمتر از 200 مورد در سال است.