تأثیر تزریق لیدوکایین داخل اتاق قدامی چشم بر کاهش درد بعد از عمل جراحی کاتاراکت با بیهوشی عمومی - مهتدی, احمدرضا; خاتمی‌نیا, غلامرضا; آخوندزاده, رضا; جنت‌مکان, فرحزاد; سالاری, امیر; زمانی, فاطمه (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
چکیده مقدمه: درد بعد از عمل نوعی درد حاد است که درمان آن باعث کاهش موربیدیتی می‌شود. کاتاراکت شایع‌ترین علت کوری در کشورهای توسعه یافته است و تنها درمان مؤثر آن جراحی است. چون چشم عضوی حساس است و اکثر بیماران سالمند هستند وآستانة درد آنها پایین است، لذا کاهش درد ناشی از کاتاراکت حائز اهمیت است. مواد وروش‌ها:این مطالعه بر روی تعداد 48 بیمار زن و مرد با طیف سنی 20 تا 80 سال و ASA 1 و 2 انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 24 نفره تقسیم شدند، هر 2 گروه تحت بیهوشی عمومی با داروهای یکسان قرار گرفتند ولی در گروه مطالعه بعد از بیهوشی به میزان 1/0 سی سی از لیدوکایین 1% داخل اتاق قدامی چشم تزریق گردید و در گروه شاهد تزریق نشد. بیماران قبل از شروع عمل و در ریکاوری (زمان صفر)، 1، 2 و 3 ساعت بعد از اتمام عمل ازنظر شدت درد، میزان فشار خون، تعداد ضربان قلب و عوارضی مانند خارش مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: میزان درد در گروه مطالعه نسبت به گروه شاهد کمتر بود اما میزان فشار خون و ضربان قلب بین 2 گروه تفاوت چشمگیری نداشت. نتیجه‌گیری: تزریق لیدوکایین داخل اتاق قدامی چشم در کاهش درد ناشی از کاتاراکت موثر است. گل‌واژگان: کاتارکت، لیدوکایین، درد