بررسی و درمان اختلالات خلقی و ماستالژی در زنان مبتلا به درد پستان بدون نیاز به جراحی - صمصامی, مجید; بهمنی, نازدانه; اعلایی, مونا; نعمتی هنر, بهزاد (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
مقدمه: ماستالژی از بیشترین ترین دلایل نگرانی زنان می باشد که موجب مراجعه مکرر آنها به مراکز بهداشتی – درمانی می گردد مواردی از این درد پستان ناشی از اختلالات خلقی می باشد که در نهایت موجب انجام آزمایشات تشخیصی بی مورد می شود و می تواند بار مالی فراوانی را برای سیستم بهداشت و درمان داشته باشد، لذا تشخیص بیماری ناشی از مشکل روانی، می تواند موجب مدیریت صحیح آن گردد این مطالعه به بررسی ارتباط اختلالات خلقی با ماستالژی در زنان مبتلا پرداخته است.روش ها: این مطالعه مقطعی در طی شش ماه اول سال 1398 بر روی 255 زن 20 تا 50 ساله مراجعه کننده به کیلینیک پستان بیمارستان امام حسین(ع) شهر تهران انجام پذیرفت. با استفاده از چک لیست ویژگی های دموگرافیک از جمله سن، شغل، تعداد فرزند و ویژگی های خلقی از جمله احساس اضطراب، افسردگی و اختلال خواب، جمع آوری و مورد ارزیابی قرار گرفته است. یافته ها: نتایج نشان داد که 9/25% از افراد مورد مطالعه دچار اضطراب، 5/5% دچار افسردگی و 6/19% از دارای اختلالات خواب بودند. همچنین از بین 220 بیماری که وارد مطالعه شدند، 5/14% نگرانی و وسواس در مورد ابتلا به سرطان پستان را داشته اند، 19% بطور همزمان دارای اضطراب و اختلال خواب بوده و 5/15% نیز دارای اضطراب و وسواس بوده اند.نتیجه گیری: بین اختلالات خلقی و درد پستان ارتباط وجود دارد بطوری که گنجاندن درمان های حمایتی روانی و دارویی می تواند برای کاهش اختلالات روانی و در نهایت درد پستان ناشی از آن کمک کننده باشد.