رویکرد برونکوسکوپیک برای درمان آتلکتازی ریه، گزارش مورد - متقی, کامران; سزاری, پریسا; صفری, فرهاد; احمدی, حسنعلی; نشیبی, مسعود (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
آتلکتازی یک رخداد شایع در بیماران مالتیپل تروماست که رویکردهای گوناگونی مانند تهویه با فشار مثبت، فیزیوتراپی تنفسی، تحریک سرفه و راه اندازی زودرس بیمار برای پیشگیری و درمان آن وجود دارد. استفاده از فایبراپتیک برونکوسکوپ برای تخلیه ترشحات و برطرف کردن آتلکتازی، اگرچه شناخته شده است ولی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. در این گزارش به معرفی یک مورد آتلکتازی ریوی به دنبال مالتیپل تروما می پردازیم که پاسخ چشمگیری به درمان با فایبراپتیک برونکوسکوپ در مدتی کوتاه نشان داد.