تزریق ترانس سرویکال داخل رحمی بوپیواکایین جهت کاهش درد بعد ازعمل جراحی دیلاتاسیون وکورتاژ - آخوندزاده, رضا; جنت مکان, فرحزاد; سالمی, شبنم; پیپل زاده, محمد رضا; امیری, فرشته (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
چکیده :هدف: جهت کنترل آنالژزی طی جراحی دیلاتاسیون وکورتاژبیهوشی عمومی یالوکال یابلاک پاراسرویکال بکار میرود. هدف ازاین مطالعه بررسی اثربی دردی تزریق داخل رحمی بوپیواکایین در کاهش درد بعداز دیلاتاسیون و کورتاژ می باشد.مواد وروش ها: دراین مطالعه کارآزمایی بالینی مداخله ای نیمه تجربی ، 35خانم 50-18ساله که کاندید عمل جراحی دیلاتاسیون و کورتاژ الکتیو بودند تحت بیهوشی عمومی با سدیشن قرار گرفتند پس از اتمام جراحی cc 25 بوپیواکایین 25/0%تزریق داخل رحمی از طریق کاتترفولی وارد حفره رحم می شود ،ضربان قلب وفشارخون در واحدریکاوری وساعات 1،2،3،4بعداز اتمام جراحی ، میزان شدت درد براساس VAS،طپش قلب،پارستزی،خارش ومیزان رضایتمندی بیماران از آنالژزی ثبت گردید. یافته ها: خارش گذرا در 3بیمار (57/8%)وپارستزی گذرا در 2بیمار(7/5%) مشاهده شد.9بیمار نیازمندشیاف دیکلوفناک 100میلی گرمی شدند.متوسط اسکور درد در واحدریکاوری 4/0وبعداز 4ساعت1بوده است.ضربان قلب تغییرمعنی داری از حالت پایه نداشت(p>0.05).ولی فشار متوسط شریانی در ساعت3بطورمعنی دار افزایش داشت(p=0.001) ودرساعت4بطورمعنی داری کاهش داشت. (p=0.03)نتیجه :تزریق بوپیواکایین داخل رحمی یک وسیله موثر در کنترل کاهش درد بعداز دیلاتاسیون وکورتاژاست.هرچند همراه با عوارض جانبی میتواندباشد.کلید واژگان : بوپیواکائین ، کورتاژ ودیلاتاسیون ، تزریق سرویکال داخل رحمی ،درد