اثرات گیاه رزماری بر خشونت صدا و گلودرد پس از انتوباسیون داخل تراشه در زنان با لوله گذاری مشکل تحت اعمال جراحی پستان - دهقانی, عباسعلی; محمدی پور انوری, حسن (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2019)
مقدمه: بیهوشی عمومی و به دنبال آن انتوباسیون داخل تراشه دارای عوارض شایعی از جمله خشونت صدا و گلودرد است که این عوارض در افراد با لوله گذاری مشکل، شدیدتر است؛ از این رو محققین بر آن شدند تا اثرات ضدالتهاب عصاره رزماری بر گلودرد و خشونت صدا پس از انتوباسیون داخل تراشه در زنان تحت اعمل جراحی پستان را بررسی نمایند. روش کار: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود، تعداد 70 بیمار نیازمند بیهوشی عمومی که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند به روش تصادفی در دو گروه مداخله(گذاشتن گاز استریل آغشته به رزماری در حلق بیمار) و کنترل(گذاشتن گاز استریل آغشته به آب مقطر در حلق بیمار) تقسیم شدند. شدت گلودرد و خشونت صدای بیماران به کمک مقیاس VAS اندازه گیری شد و داده ها با آزمون دقیق فیشر و نرم افزار آماریSPSS20 مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: شیوع گلودرد بعد از عمل در بیمارانی که داروی گیاهی رزماری را دریافت کردند 49/77±4/77 مورد و بعد از عمل در گروه شاهد 53/20±4/93 مورد مشاهده شد که اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(p=0.6)بحث و نتیجه گیری: عصاره رزماری که دارای اثرات ضد التهابی اثبات شده ای می باشد، با توجه به عدم مشاهده هیچ عارضه ای نتوانست در مطالعه حاضر موجب کاهش گلودرد و خشونت صدا در افراد با انتوباسیون مشکل گردد.